Haakse slijper 230 mm
Top 5 haakse slijpers onder de €150,-!

beste koop, beste uit de test, aanbevolen
5/5
makita ga9020, makita haakse slijper 230 mm
beste keus, beste keuze, deal, deals, best beoordeeld
5/5
Bosch gws 22 230 jh haakse slijper 230 mm
deal, deals, consumentenbond,
5/5
Metabo haakse slijper 230, Grote slijper metabo

Haakse slijper 230 mm

Haakse slijper 230 mm. Van expert to doe het zelver de haakse slijper is een gereedschap dat in ieder assortiment thuis hoort. De haakse slijper is allround inzetbaar voor het slijpen en bewerken van allerlei stenen, het slijpen, afbramen, borstelen, poetsen of polijsten van allerlei metalen en zelfs voor het bewerken van hout.

Het is niet het meeste precieze gereedschap maar op zeer veel plekken inzetbaar. De grote haakse slijper 230 mm is groter en sterker maar wel iets minder precies dan de kleine haakse slijper met een slijpschijf van 125mm. We zochten uit waar je op moet letten bij het kopen van een haakse slijper en wat de beste keuze is.

Beste haakse slijper 230 mm

De haakse slijper die het beste presteert in allround werkzaamheden is de bosch gws 22 230. Deze haakse slijper van Bosch laat de meeste haakse slijpers achter zich op het gebied van vermogen en levensduur. De sterke bouw in combinatie met de goede afmetingen waardoor deze slijper echt goed te hanteren is zorgt ervoor dat deze slijper op nummer één staat in onze top 5. 

Mijn favoriete haakse slijper.

Inmiddels heb ik een toevoeging gedaan aan deze top 5. Onderaan kun je mijn eigen ervaringen met de bosch gws 22 230 terugvinden. Kijk snel en zie ervaring!

beste koop, beste uit de test, aanbevolen

Makita haakse slijper 230 mm

5/5
makita ga9020, makita haakse slijper 230 mm
makita ga9020, makita haakse slijper 230 mm

Beschrijving haakse slijper

De Makita ga9020 is een van de bekendste in deze haakse slijper top 5. Het toerental is 6600 rpm en zijn gewicht van 5,8 kg zorgt dat de Makita bij de wat zwaarder haakse slijpers thuishoort. De Makita 9020 is aan de achterkant voorzien van een rubberen bescherming wat er voor zorgt dat je werktstuk niet beschadigt bij het herhaaldelijk neerleggen van de slijper.

 

De schakelaar van de slijper is voorzien van een dubbele stofkering waardoor er geen stof in de schakelaar kan waardoor deze naar verloop van tijd niet begint te blokkeren. Aan de achterzijde van de schakelaar is een softgripvoorzien waardoor deze slijpmachine een stuk aangenamer in de hand ligt. De van rubber aanvoelende softgrip zorgt ook voor meer grip, ook waneer het handvat wat nat is is de grip nog goed.

 

Afmetingen van de Makita 9020

 

De afmetingen van de Makia 9020 zijn:

 • Breedte 249
 • Lengte 473
 • Hoogte 140 mm 
 • Stekkerlengte 2,5m
 • Asgat schijf 22,23

 

Voordelen van de Makita 9020

beste keus, beste keuze, deal, deals, best beoordeeld

Bosch haakse slijper 230 mm

5/5
Bosch gws 22 230 jh haakse slijper 230 mm
Bosch gws 22 230 jh haakse slijper 230 mm

Beschrijving haakse slijper

De Bosch gws 22 230 behoort  met zijn vermogen van 2200 watt bij de krachtigere slijptollen. Het toerental is 6500 rpm en zijn gewicht van 5,2 kg is wat lichter dan de meeste haakse slijpers van 230 mm. Bij korte slijpkarweien maakt dit verschil in gewicht niet zoveel uit, maar wil je bijvoorbeeld veel stenen doorslijpen of grote lasvoorbereidingen doen dan merk je het verschil duidelijk.

 

Het lager van deze slijptol is voorzien van een dubbele afdichting waardoor vuil en stof niet in het lager kan komen wat de levensduur extreem verlengt. De softstart van de gws 230 22 zorgt voor minder centrifugaal kracht bij het starten van de slijper waardoor het starten een stuk aangenamer is en ook de zekeringen niet gelijk rond je oren vliegen.

 

Afmetingen van de Bosch gws 22 230

 

De afmetingen van de Bosch gws 22 230 zijn:

 • Breedte 200
 • Lengte 590
 • Hoogte 135 mm 
 • Stekkerlengte 2,6m

 

Voordelen van de Bosch gws 22 230

deal, deals, consumentenbond,

Metabo haakse slijper 230 mm

5/5
Metabo haakse slijper 230, Grote slijper metabo
Metabo haakse slijper 230, Grote slijper metabo

Beschrijving haakse slijper

De Metabo 2200 230 is een machine die er gelijk degelijk uitziet. De slijptol is qua design wat minder gestroomlijnt om te zien ten opzichte van de Makita slijptol, maar hij is wel 600 gram lichter waardoor hij met zijn gewicht weer in de buurt komt van de Bosch slijper. Het zit tegenwoordig op bijna alle slijptollen en ook de Metabo is voorzien van een inschakelbeveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de haakse slijper niet terug gaat draaien waneer de stroom er terug opkomt. Bijvoorbeeld bij het opnieuw inschakelen van een zekering.

 

En dan de kabel van de Metabo 200 230……… 4 meter! 4 Meter is gewoon een plezier. Een plezier wat ervoor zorgt dat je bij veel karweien geen verlenkabel nodig hebt. Ok is het een voordeel bij het slijpen van lange naden. Met een kabel van 2,5 meter loop de stekker sneller vast op je werkstuk.

 

Afmetingen van de Metabo we 2200 230

 

De afmetingen van de Metabo 2200 230 zijn:

 • Breedte 200 mm
 • Lengte 590 mm
 • Hoogte 135 mm 
 • Stekkerlengte 4m

 

Voordelen van de Metabo we 2200 230

Hikoki haakse slijper 230 mm

5/5
hikoki haakse slijper 230 mm, haakse slijper met diamantschijf
hikoki haakse slijper 230 mm, haakse slijper met diamantschijf

Beschrijving haakse slijper

Hikoki was vroeger beter bekend als Hitatchi. Een merk dat zich jaar na jaar al heeft bewezen en dit ook doet met de Hikoki G23SW2WWZ. De Hikoki is de lichtste haakse slijper van 230 mm. Het gehele handvat is softgrip en de behuizing zit stevig in elkaar en ziet er gelijk ook mooi uit.

 

De Hikoki G23SW2WWZ wordt geleverd in een kunststof koffer en met een diamantzaagblad. Voor thuisgebruik zul je de koffer niet vaak gebruiken maar neem de haakse slijper vaak mee dan is deze zeer handig. Het bijgeleverde diamantzaagblad is een universeel zaagblad wat gebruikt kan worden voor het zagen van allerlei soorten stenen, tegels en beton.

 

Afmetingen van de Hikoki haakse slijper

 

De afmetingen van de Hikoki G23SW2WWZ zijn:

 • Lengte 469 mm
 • Opnamespindel M14

 

Voordelen van de Hikoki G23SW2WWZ

Dewalt haakse slijper 230 mm

5/5
dewalt haakse slijper 230 mm, haakse slijper dewalt
dewalt haakse slijper 230 mm, haakse slijper dewalt

Beschrijving haakse slijper

De Dewalt dwe492 qs is de laatste slijptol van 230mm die we bespreken. Dewalt heeft de laatste 15 jaar veel fans gemaakt in Nederland en België. Deze Dewalt haakse slijper met een schijfdiamter van 230 mm is daarvan een van de redenen. Deze slijper is een degelijk en goed stuk gereedschap.

 

De kop van de slijper is wel redelijk hoog waardoor minder goed bereikbare plekken minder goed te bewerken zijn. De blokering voor het losdraaien van de slijpschijf is anders dan bij de meeste andere slijptollen in het midden aangebracht en deze is groter. Dit is een voordeel bij het loshalen of vastzetten van de schijf.

 

Afmetingen van de Dewalt dwe 492 qs

 

De afmetingen van de Bosch gws 22 230 zijn:

 • Lengte 490 mm
 • Hoogte 151 mm 
 • Stekkerlengte 2,5m

 

Voordelen van de Dewalt dwe 492 qs

 

Haakse slijper 230 mm eigen ervaring

Voor mijzelf kwam de haakse slijper gws 22 230 jh van Bosch op het eerste zicht het beste uit de verf. Daarom kocht ik deze voor de bouw van mijn woning samen in een set met de Bosch gws 850 c. Een haakse sijper met een schijf van 125mm.  

 

Bosch Professional Haakse slijper gws 22 230 jh
Bosch Professional Haakse slijper gws 22 230 jh

De Bosch gws 22 230 jh heb ik nu zo een 5 jaar in gebruik en ik zorg goed voor mijn gereedschap, maar hij is hier niet op vakantie. Een kleine greep uit zijn tot nu toe taaie leventje:

 

Stenen slijpen:

 • Stenen slijpen met haakse slijper
 • Snelbouwstenen zagen
 • Buitenmuur stenen slijpen wildverband en enkel rollagen (Dat is veel slijpen!)

Beton slijpen:

 • Gewapend beton slijpen
 • Zelf gestorte beton slijpen
 • Beton balken slijpen

Slijpen van staal:

 • Draadeiden slijpen
 • Betonijzer slijpen
 • Doorslijpen van stalen profielen
 • Staal afbramen en voorbereiden voor lassen.

Het slijpen van de stalen profielen is voor de meeste slijptollen de dooddoener. Door het langdurig “zwaar” slijpen waardoor de slijptol echt warm wordt geven deze het meestal op.

 

De Schijven die ik gebruik op deze slijptol zijn: 

 • Afbraamschijf
 • Doorslijpschijf
 • Volle band diamantschijf
 • Open diamantschijf

Eind conclusie Bosch GWS 22 230 jh

Ik ben zeer tevreden over deze aankoop. Deze haakse slijper houd zich in elke klus goed staande. Hij ligt goed in de hand en bij lang gebruik begint deze niet loeizwaar aan te voelen.

Tot nu toe is deze niet kapot geweest en heb ik ook nog geen koolborstels moeten wisselen. Of heb ik hem dan toch te goed behandeld……

Goedkope haakse slijper 230 mm

In dit artikel hebben we niet over goedkope haakse slijpers gesproken, hier is bewust voor gekozen. Een grote haakse slijper zoals hier besproken met een schijfdiameter van 230 mm kan een zeer gevaarlijk gereedschap zijn. Als je de slijptol even niet goed in de gaten hebt of je hebt hem niet goed vast kun je jezelf al heel snel verwonden. Kies daarom voor een goede haakse slijpe waarvan je weet dat het merk betrouwbaar gereedschap levert en dat je erop kunt vertrouwen. 
 

Haakse slijper 230 mm steen

Bij de wat grovere slijpwerken raden wij aan om een slijper met een schijf diameter van 230 mm te gebruiken. Dit omdat je in een snede door een hele steen kan en zo ook de stenenen netter en sneller kunt slijpen. 

Wil je de haakse slijper ook gebruiken voor het slijpen van tegel gebruik dan een grote slijper voor het slijpen van hele tegels (schijf 230 mm) en een kleine slijptol voor het maken van de uitsparingen (schijf 125 mm)

Haakse slijper 230 mm metaal zagen

Gelijk aan het slijpen van stenen geld bij metaal gebruik voor het grote werk een haakse slijper met een slijpschijf van 230 mm en bij kleine werkzaamheden een kleine slijper met een slijpschijf van 125 mm.