knipex tangenset gedore tangenset

Knipex tangenset, Wiha Tangenset, Gedore tangenset ! help ! welk tangenset???

Knipex tangenset | Geen monteur, elektricien of doe het zelver zijn gereerdschap set is compleet als een goed set tangen ontbreekt. Ook al kies je unaniem voor een bepaald gereedschap merk in veel gevallen wordt er bij het kopen van een set tangen toch afgeweken hiervan. En zeg eens eerlijk een goed set knipex tangen staat nog niet zo verkeerd in een gedore gereedschapsset. Op zoek naar online gereedschap zijn er veel vraagtekens koop je losse tangen en ben je op een gegeven moment duurder uit dan een mooi set? Online kun je het tangenset niet eens vast houden laat staan proberen. Niet eenvoudig.

Om toch met vertrouwen een goed tangenset te kunnen kopen hebben wij het onderzoek voor jou gedaan. In deze review hebben wij ons beperkt tot de meer bekende merken van tangensets waaronder wiha, knipex, stanley, gedore en bacho.

en waterpomptang. Om u een totaalbeeld te geven van deze tangen zullen wij alle vier deze tangen bespreken.

 

Tangenset review in het kort

wiha, knipex, stanley, gedore en bacho

Knipex tangenset

Het knipex tangenset is een van de bekendste van de vijf. Knipex concentreert zich als van origine Duits bedrijf op een klein deel van de markt en doet dit met heet maken van zeer goede kwaliteit tangen. Het knipex tangenset is niet het goedkoopste van de vier maar het gaat levenslang mee. De tangen zijn zeer robuust en de handvaten geven een goede grip en zijn goed te onderhouden door de gladde afwerking. De tangen zijn zeer sterk en met hoge precisie gemaakt wat zorgt voor weinig afwijkingen.

Knipex tangenset combinatietang waterpomptang punttang kniptang
Source: Knipex.com

Knipex combinatietang: De combinatietang is netjes afgewerkt en de bekken staan netjes recht op elkaar. Ook de snijvlakken liggen netjes aan. Knipex geeft aan en wij bevestigen dit: knippen van 2,2 mm harde draad en 3,4 mm zachte draad en dat is deze combinatietang eenvoudig te doen.

Knipex zijsnijtang: De zijsijtang is 160 mm lang en daardoor een tang die handig in kleine ruimtes is te gebruiken. Harde draad knipt de zijsnijtang eenvoudig tot 2 mm en zachte draad tot 4 mm.
Knipex punttang: Geharde bekken met kleine tanden voor extra grip en dat is te merken wanneer je goed kracht uitoefend op de tang dan shuift je materiaal niet weg.
Knipex waterpomptang: De 220 mm lange waterpomptang grijpt met zijn geharde gripbekken buizen tot 2 inch = 50,8 mm en moeren tot een sleutelwijdte van 46 mm. De tang ligt lekker in de hand waardoor je er goed mee kunt knijpen.

 

 De bovenzijde van de kunststof grepen zijn wat breed om op moeilijk bereikbare plekken te werken met de tangen maar dit is ook het enige wat is op te merken.

Knip Elektro-set 002012 3-deligKNIPEX Tangenset - 3-delig

Wiha tangenset

Het Wiha tangenset is misschien iets minder bekend dan het Knipex tangenset maar daarom zeker niet minder van kwaliteit. Wiha is een van origine Duits merk wat staat voor kwaliteit en veelal gebruikt wordt door professionals. Het Wiha tangenset is een wat lichtere variant dan het knipex tangenset en ligt dan ook vaak net wat lekkerder in de hand voor intensief gebruik. Wat wel eens voorkomt bij sommige wiha tangen is dat de bekken en of snijvlakken niet helemaal netjes op elkaar aanliggen wat geen grote gevolgen heeft voor het gebruik, maar bij een set tangen van deze prijs klasse is dit niet wat je verwacht.

Wiha tangenset 3-delig

Stanley tangenset

Stanley is een van origine ammerikaans merk en richt zich meer dan Knipex en Wiha op de grote markt. Door de interessante prijs is het stanley tangenset dan ook een geliefd tangenset voor de doe het zelf karweien. Bij zeer intensief gebruik zou ikzelf minder snel kiezen voor het stanley tangenset maar qua prijs kwaliteit is deze voor de doe het zelver zeker aan te raden.

Stanley FatMax Tangenset 3delig               Stanley VDE Tangenset 4delig

Gedore tangenset

Gedore 

Striptang, griptang, punttang

GEDORE Tangenset Rzb2-12 

Conclusie tangenset welke kiezen we!

Bovenaan geeindigd unaniem op 1  het Knipex tangenset, de krachtige Knipex tangen blijven prijs kwaliteit de beste tangen. Kies je liever voor een wat goedkoper tangenset kies dan voor het Stanley tangenset met zijn wat lagere prijs komen de Fatmax tangen qwa kwaliteit toch goed uit de bus.

Gereedschap tang

>>   tang     >>   striptang     >>  utp tang     >>    combinatietang     >>   griptang     >>   kniptang     >>   krimptang     >>   punttang     >>   kanbbeltang     

>>   knobbeltang     >>   buigtang     >>   draadvlechttang     >>   nijptang     >>   onthaaktang     >>   oogjestang     >>   papegaaibektang     

>>   pijpentang     >>   platbektang     >>   platte fitterstang     >>   popnageltang     >>   revolverponstang     >>   rondbektang     

>>   seegerringtang     >>   smidstang     >>   suikertang     >>   verzettang     >>   waterpomptang     >>   zaagzettang     

>>   zweedse tang     >>   kopkniptang     >>   zijkniptang     >>   plaatschaar     >>   buisschaar     >>   automatische striptang     

>>   boutenschaar     >>   kabelknipper     >>   blindklink moertang     >>   kabelschoentang     >>   bekpijptang

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *